Pomijając długi czas gotowania tych przepięknych w barwie roślin uprawnych, całe przygotowanie dipu jest bardzo szybkie i proste:)
Dip można traktować jako sos do kanapek i przekąsek ale również jako chłodnik:)
Przepis zaczerpnęłam z książki Micheli Neri "Przekąski".
Składniki:
3 buraki200g jogurtu naturalnego
sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
1 łyżeczka zmielonego kminku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotuj
buraki aż będą miękkie, około 50min. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia, a
następnie obierz je pokrój na kawałki. Zmiksuj je ze wszystkimi
składnikami w malakserze aż uzyskasz gładką masę. Podawaj z pieczywem:)
hermes
OdpowiedzUsuńoff white outlet
off white t shirt
kevin durant
supreme hoodie
off white jordan
golden goose
golden goose outlet
Travis Scott Jordan
kobe byrant shoes