Niechcący usunęłam przepis na razową pizzę, który dodałam z okazji
Międzynarodowego Dnia Pizzy (09.02), więc dodaje go ponownie:)
Przypominam przepis na ciasto:
Składniki:
1/2 opakowania świeżych drożdży
2 szklanki mąki pszennej razowej
1/2 filiżanki ciepłej wody
szczypta soli
szczypta cukru
1 łyżka oliwy z oliwek
zioła
Przygotowanie:
Drożdże zalej wodą i odstaw na 10min. Wszystkie sypkie produkty wsyp do miski i wydrąż dziurę. Po 10 min wlej roztwór do wgłębienia i wyrób ciasto. Dodaj oliwę i posiekane zioła. Ciasto musi odchodzić od miski i dłoni, jeśli się tak nie dzieje dodaj mąki. Odstaw na 30min
Dodatki:
80g świeżego
szpinaku
1/3 kostki
sera feta
2 pomidorki
sól, pieprz,
zioła
Sos
czosnkowy:
1 kubeczek
jogurtu naturalnego 1% tłuszczu
1 płaska
łyżka JogoMajo (majonez jogurtowy bądź inny light)
3 ząbki
czosnku
sól, pieprz
zioła (opcjonalnie)
zioła (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Wszystkie
składniki na sos czosnkowy mieszam w jednej miseczce i odstawiam, aby się
przegryzły.
Na
uformowanym cieście nakładam sos, następnie liście świeżego szpinaku, pomidory
i ser feta. Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 220*C i piekę przez 10-15min.
Smacznego!:)
Wygląda smakowicie! :)
OdpowiedzUsuńI słusznie, że dodajesz ponownie - szkoda żeby taki przepis gdzieś zaginął! :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne zdjęcia, jak dla mnie pizza na cienkim spodzie jest najlepsza:)
OdpowiedzUsuńcienki spód wygrywa:)
UsuńWszystko co lubię - czyli musiało być pyszne :)
OdpowiedzUsuńna pewno by mi smakowała :)
OdpowiedzUsuńmniam !
OdpowiedzUsuńsrednia wyszla
OdpowiedzUsuńTo niedobrze. Co było z nią nie tak?
UsuńPozdrawiam :)
goyard
OdpowiedzUsuńhermes birkin
jordan 11
palm angels
off white clothing
golden goose sneaker
fear of god
jordan shoes
palm angels t shirt
palm angels outlet