Ostatnio powróciłam do naleśników, a właściwie naleśniczków ponieważ najbardziej lubię te w wersji mini:) Po koktajlowych szaleństwach został mi mus truskawkowy i bananowy, dlatego stały się one głównym składnikiem naleśniczków. W połączeniu ze świeżymi owocami pachniało i smakowało bajecznie:)
Składniki:
1 filiżanka mąki pszennej1,5 filiżanki mleka
1/2 filiżanki zmiksowanych bananów
1/2 filiżanki zmiksowanych truskawek
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
cukier puder
świeże owoce
Przygotowanie:
Wsyp mąkę do miski, dodaj do niej resztę składników i wymieszaj na gładką masę.
Smaż naleśniki obustronnie na patelni teflonowej, bez dodatku tłuszczu:)
Mniam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz