26 lipca 2013
Makaron z zielonym pesto
Tak naprawdę dzisiejszy post jest uzupełnieniem przepisu na pesto z bazylii. Nie będę się więc rozpisywać, tylko zapraszam na makaron z zielonym pesto! :)
Składniki (dla 2óch os.):
pesto z bazylii - przepis
200g suchego makaronu lub ok 300g świeżego (użyłam świeżego makaronu pappardelle)
listki bazylii do dekoracji
odrobina tartego sera pecorino lub parmezan
Przygotowanie:
Przygotuj pesto z bazylii według przepisu. Makaron ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedź, przełóż ponownie do garnka i wymieszaj razem z pesto. Wyłóż na talerz, udekoruj listkami bazylii i posyp tartym serem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Prawda jest taka, że najprostsze rozwiązania są najlepsze. Uwielbiam takie makarony, nie ma w nich zbyt wiele, a smakuje obłędnie ;-)
OdpowiedzUsuńnio
UsuńTo ulubiona wersja makaronu mojej córy, choć przyznam szczerze, że zawsze z gotowego pesto. Wiem wstyd... muszę chyba zrobić według Twojego przepisu. Pewnie zasmakuje jej jeszcze bardziej :)
OdpowiedzUsuńTym bardziej, że pięknie mi się bazylia rozrosła. Nie wiem dlaczego nie robiłam jeszcze z bazylii... Ściskam Ilona
Proste, a jakże efektowne i pełne smaku danie :)
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie i wywołuje ślinotok :)
OdpowiedzUsuńjejkuu ale bym zjadła ! cudowne zdjęcia
OdpowiedzUsuńWszystko mniamuśne, i makaron, i zdjęcia!
OdpowiedzUsuńPycha :) Bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńMonia, teraz pesto smakuje najwyborniej. Oczy napawam widokiem Twojej potrawy i marzę by dziś znowu popełnić własne - być może z bazylii a być może z suszonych pomidorów. Uwielbiam Twoje kluchy - widać, że wyjątkową miłością darzysz makarony...:)
OdpowiedzUsuńNo właśnie, tak mi się z pesto bazyliowym skojarzył od razu ten przepis :)
OdpowiedzUsuńgenialny przepis. jak patrzę na to zdjęcie to aż mi się chce jeść :)
OdpowiedzUsuńhttp://trois-impressions.blogspot.com/
taki makaron mogłabym jeść codziennie :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :)) i na pewno tak smakuje!
OdpowiedzUsuńRewelka :). Brawo za pomysł.
OdpowiedzUsuńCoś w sam raz dla mnie :)
OdpowiedzUsuńPoprostu super przepis,Brawo!!!! :)
OdpowiedzUsuńlekkie , delikatne, smaczne :) super przepisy tutaj znalazłam:) gratuluje wyczucia smaku i talentu do fotografii:) !!!!:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam czytac takie wpisy :)
OdpowiedzUsuńNa takim blogu jeszcze nie bylem! fajnie tutaj
OdpowiedzUsuńPodoba mi się Twój styl pisania.
OdpowiedzUsuńhave a peek at this site designer replica luggage read high end replica bags check this gucci replica
OdpowiedzUsuń