16 grudnia 2011

Spaghetti Lazur czyli makaron z kremowym sosem z niebieskiego sera z plasterkiem wędzonego łososia

 

Okazało się, że jednak jest szybszy sposób na przyrządzenie makaronu!:) Trwa ok 8 minut, czyli czas gotowania makaronu. Nie jest to może najlżejsze danie, ale jeśli już grzeszyć to tylko z serem pleśniowym;)


Nie przepadam jeść tę samą obiadową potrawę w bliskim odstępie czasowym, ale przyznam się, że to danie jadłam 2 dni z rzędu z wielką ochotą!:)




Składniki (na 2 porcje):
Makaron Spaghetti
150g sera pleśniowego lazur
100g serka philadephia light
(pietruszka)
(plasterek wędzonego łososia)

Przygotowanie:

Ugotuj makaron wg instrukcji na opakowaniu. Na patelnie, bądź do rondelka wlej mleko (tak aby pokryć dno) i wrzuć pokruszony ser pleśniowy, cały czas mieszając. Sukcesywnie możesz dolewać mleko kontrolując gęstość powstającego sosu. Na końcu dodaj philadelphie (i pietruszkę).
Makaron wyłóż na talerz, polej serowym sosem i udekoruj kawałkiem wędzonego łososia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz