Nie ma to jak zrobić domową pastę:) Wiesz co jesz i możesz się cieszyć smakiem przez dobrych kilka dni:)
Paluszki krabowe choć tak naprawdę najczęściej po prostu surimi- mielone mięso z ryb są źródłem białka i wraz z jajkami tworzą bardzo pożywny duet:)
Składniki:
1 opakowanie paluszków krabowych (250g)4 jajka
1 płaska łyżka majonezu light
1 płaska łyżka jogurty naturalnego
1 łyżka musztardy (ja dałam chrzanową)
1 natka pietruszki
płatki chilli
sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę, albo w inny sposób rozdrobnij. Paluszki krabowe pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć razem z jajkami do malaksera/blendera. Dodaj majonez, jogurt, musztardę oraz wszystkie przyprawy i zioła. Miksuj tak długo, aż powstanie jednolita masa. Przełóż do słoiczka i ciesz się pyszną pastą:)Ja wykorzystałam pastę do przekąski z tortillą. Posmaruj tortillę pastą, złóż na pół i grilluj obustronnie na patelni grillowej. Upieczoną przekąskę pokrój na mniejsze kawałki i udekoruj świeżymi ziołami. Smacznego:)
świetne! bardzo podoba mi się ta pasta
OdpowiedzUsuńsmaczny początek dnia:)
Usuńpastę zrobiłam i bardzo mi smakowała!! Dzięki za fajny pomysł:-)
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo :) Pozdrawiam :)
Usuń