4 marca 2012

Tagliatelle w pesto z bazylii z pieczonym łososiem i sezamem


Zawsze się cieszę jeśli zostanie trochę upieczonej ryby, z której mogę później zrobić pastę, kotleciki (tutaj) bądź inną potrawę. Tym razem "resztkami" łososia wzbogaciłam makaron.





Składniki:
1,5 szklanki makaronu tagliatelle (spinaci)
3 łyżeczki pesto z bazylii
pieczony łosoś
1 łyżeczka sezamu


Przygotowanie:
Ugotuj makaron według zaleceń na opakowaniu. Na patelni rozgrzej pesto z bazylii, a następnie przełóż ugotowany makaron i wymieszaj . Następnie dodaj kawałki pieczonego łososia i przez chwilę smaż na małym ogniu. Na koniec posyp całość sezamem i gotowe:)

* Do smażenia nie dodawaj tłuszczu. Pesto jest wystarczająco oleiste + łosoś który jest tłustą rybą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz