12 marca 2012
Spaghetti z pietruchą i pomidorkami koktajlowymi
Szybki obiad? Oczywiście makaron! Nie musi być ciężki i tuczący! Ja uwielbiam takie łatwe potrawy, których przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a efekt satysfakcjonuje moje podniebienie:) Warzywo, oliwa, makaron i przyprawa w zupełności wystarczą:)
Składniki (2 porcje):
makaron spaghetti
ok 12 pomidorków koktajlowych
pęczek pietruszki
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotuj makaron według zaleceń na opakowaniu. Pokrój drobno czosnek i wrzuć na rozgrzaną patelnie z oliwą z oliwek. Następnie dodaj pokrojone pomidorki i poczekaj aż wypuszczą sok. Dopraw do smaku przyprawami i zdejmij z ognia. Wrzuć posiekaną pietruszkę, wymieszaj, a następnie dodaj makaron i jeszcze raz wszystko wymieszaj. Wyłóż całość na talerz i udekoruj polówkami pomidorka. Gotowe:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz