19 września 2012

Naleśniki podwójnie borówkowe

naleśniki, borówki, owoce, śniadanie

Znów zniknęłam na jakiś czas i mam nadzieję, że nie stanie się to moim złym nawykiem:P Musiałam chwilę odpocząć i nacieszyć się zakończeniem studiów:) Teraz wracam z ogromnym apetytem i zapałem aby rozpieszczać Wasze oczy i podniebienia:)

Ugotowałam ostatnio parę nowych dań z okazji świętowania mojej obrony, ale najpierw podzielę się pysznym śniadaniem, którego już prawie zapomniałam jak bardzo lubię celebrować:)
Polecam placki ze zmiksowanych borówek z konfiturą, czyli podwójnie borówkowe naleśniki.





Składniki:
1 filiżanka mąki pszennej
1 filiżanka mleka
1 jajko
ok 100g zmiksowanych borówek amerykańskich
1 łyżka cukru pudru
konfitura z borówki amerykańskiej



Przygotowanie:
Mąkę połącz z mlekiem, a następnie wbij jajko. Wymieszaj całość ze zmiksowanymi borówkami i cukrem pudrem. Smaż na patelni teflonowej i podawaj z konfiturą.

Smacznego:)

4 komentarze:

  1. Co za cuda <3 Cukier puder i te gorące borówki na wierzchu przyprawiają mnie o napad ślinotoku!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają bardzo ciekawie:)

    OdpowiedzUsuń