Post sponsorowany
Uwielbiam brokuły. Mogłabym je jeść codziennie :) Mimo tej wielkiej kulinarnej miłości krem brokułowy robiłam po raz pierwszy. Dzięki poradom Gordona Ramsey'a nie robiłam kremu na bulionie i powiem szczerze, że faktycznie bulion nie jest koniecznością! Wystarczy wywar z gotowania brokuł, marchewki i kalafiora! Pycha!
Aby dodać trochę pikanterii dodałam troszkę gorgonzoli, którą wręcz uwielbiam. Możecie też użyć sera koziego, który równie świetnie podkręci smak.
Składniki (dla 2óch osób):
mieszanka d'aucy - FIT MIX BROKUŁOWY 450g
wywar z gotowania warzyw (ilość zależy od pożądanej konsystencji)
3 łyżki tartego parmezanu
3 łyżeczki gorgonzoli (opcjonalnie)
kilka sztuk orzechów włoskich
1 łyżka śmietany
sól
świeżo mielony pieprz
1/2 łyżeczki cukru
Przygotowanie:
Ugotuj brokuły w lekko osolonej i posłodzonej wodzie wraz z marchewką i kalafiorem al dente. Pozostaw kilka cząstek borkuł do dekoracji, a resztę warzyw zbleduj z wywarem, parmezanem, solą, pieprzem i gorgonzolą (opcjonalnie). Krem podgrzej. Na talerzu udekoruj orzechami włoskimi, łyżeczką śmietany i cząstkami brokuł.
Smacznego :)
Wygląda ślicznie... ten kolor:)
OdpowiedzUsuńZieloniutki, pyszniutki ;)
OdpowiedzUsuńAleż pięknie, wiosennie:-), te kolorki:-). Uwielbiam brokułową zupę a Twoja aż wyskakuje z ekranu:-) prosto na mój stół:-)
OdpowiedzUsuńTeż lubię brokuły, nie zestawiałam ich natomiast z serem, muszą pysznie wypadać w takim towarzystwie. pozdrowionka!!
OdpowiedzUsuńPiękny i na pewno smaczny :)
OdpowiedzUsuńpyszny i też uwielbiamy, lekko i wiosennie )
OdpowiedzUsuńPysznie i pięknie!
OdpowiedzUsuńBrokuły z serem bardzo lubię.
Pozdrowienia!
piękne i apetyczne zdjecia :) zjadlabym tej zupki chetnie ;)
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie, uwielbiam!
OdpowiedzUsuńWygląd obłędnie! ma piękny kolor!
OdpowiedzUsuńkrem brokułowy u nas często, ale zazwyczaj same brokuły, bez marchewki i kalafiora
OdpowiedzUsuńdodatek sera uwielbiam w zupach, a z gorgonzolą musiało smakować bosko
oj smakowało :)
UsuńPozdrawiam ciepło :)
Świetny kolor zupy i piękne zdjęcie :)
OdpowiedzUsuńCudowny kolor !!!!!
OdpowiedzUsuńMniam... co tu dużo mówić. i bez bulionu?? Aż jestem ciekawa smaku.
OdpowiedzUsuńŚciskam Ilona
Oj jak ja lubię krem brokułowy! Piękny kolorek Ci wyszedł :)
OdpowiedzUsuńrewelacja!
OdpowiedzUsuń