23 stycznia 2012

Pasta jajeczna z dużą ilością pietruszki

Po bardzo długiej przerwie związanej z projektami i sesją powracam w śniadaniowym stylu:)
Śniadania są dla mnie o tyle ważne, iż dużo łatwiej i sprawniej radzę sobie z pobudką jeśli motywuje mnie pyszny posiłek.
Dzisiaj w wersji sycącej, ale mimo wszystko light:) 


Składniki (1porcja):
1 duże jajko
1/2 łyżeczki JogoMajo (majonez jogurtowy bądź inny 'light')
1/2 łyżeczki musztardy (Dijon jeśli ograniczasz cukier)
garść siekanej natki pietruszki
sól, pieprz


Przygotowanie:
Jajko gotujemy na twardo (ok 5-6min). Po ugotowaniu rozdrabniamy w miseczce i dodajemy resztę składników. Doprawiamy do smaku i gotowe:) Nakładać na chlebek pełnoziarnisty, bułkę bądź inne ulubione pieczywo:)
Najlepiej pastę zrobić jeszcze wieczorem i schłodzić w lodówce do rana.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz