Możecie jednak kupić krakersy i zaprosić przyjaciół na ten cudowny dip:) Polecam!
Składniki:
2 dojrzałe awokado
1 mały pomidor
sok z 1 cytryny / limonki
2 małe ząbki czosnku
sól, pieprz
płatki chilli
kolendra / pietruszka
w oryginalnym przepisie znajdziecie czerwoną cebulkę, papryczkę chilli i oliwę, ja jednak uważam, że nie są konieczne:)
dodatki: orzeszki, nasiona
Przygotowanie:
Obierz awokado ze skórki i usuń pestkę. Następnie rozgnieć i skrop sokiem z całej cytryny. Pomidora sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, później pokrój go i dorzuć do awokado. Wciśnij lub zetrzyj czosnek i wymieszaj z resztą. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę/pietruszkę i dopraw do smaku solą i pieprzem i płatkami chilli.
nie mam pojecia co to takiego:P
OdpowiedzUsuń~nadzieja
to już wiesz:)
OdpowiedzUsuńzrób, a będziesz zachwycona:)