Szybki w przygotowaniu, sycący i świetnie smakuje chyba ze wszystkim.
Dziś w wersji zielonej czyli brokuły!
Składniki:
makaron pełnoziarnisty penne
brokuł
czerwona papryka
pestki dyni
zmielone orzechy (migdały i laskowe)
oliwa z oliwek
parmezan
lekki sos jogurtowo-czosnkowy:
mały kubeczek jogurtu 1%
łyżka majonezu light
łyżka musztardy
2 ząbki czosnku
sok z połowy limonki
sól
pieprz
Sosu będzie sporo:P proponuję dodać 2-3 łyżki do makaronu a resztę zakręcić w słoiczku i włożyć do lodówki na później:)
Przygotowanie:
Ugotować makaron i sparzyć brokuły. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy z oliwek podsmażyć pokrojoną paprykę. Dodać pestki dyni i lekko rozdrobnione brokuły. Na końcu dodać sos, wymieszać wszystko i chwile pozostawić na ogniu. Całość obsypać parmezanem i zmielonymi orzechami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz